peniaze
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: Zavedenie eura bolo pre Slovensko prelomovým krokom

Podľa europoslanca a bývalého splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre zavedenie eura bolo rozhodnutie prijať spoločnú európsku menu prelomovým a správnym rozhodnutím.

„Euro bolo zavedené pred desiatimi rokmi, 1. januára 2009, no kľúčové rozhodnutie o tom prijala pravicová  vláda svojim reformami a už v roku 2005 Národným plánom zavedenia eura“. 

„Euro prinieslo pre slovenskú ekonomiku celý rad výhod a to ako pre občanov, tak aj pre firmy. Odpadla nutnosť preratávať konverzné kurzy a môžeme platiť jednou a tou istou menou od Lisabonu až po Helsinki. Zároveň je Slovensko viac chránené pred vonkajšími otrasmi a zlými politickými rozhodnutiami. Členstvo v eurozóne zabezpečilo, že máme najnižšiu infláciu spomedzi krajín V4 a všetky vlády sú viazané povinnosťou držať sa rozpočtových limitov. Euro je projekt, ktorý sa vyvíja a je na ňom stále čo zlepšovať. Najmä by som privítal, keby všetky členské štáty eurozóny dodržiavali dohodnuté pravidlá a lepšie tak prispeli k stabilite našej spoločnej meny.“

Viac..  Robert Hajšel: Ak chceme znižovať emisie skleníkových plynov, musíme dekarbonizovať priemysel

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices