Lajcak
Miroslav Lajčák. PHOTO: © European Union.

Minister Lajčák predstaví vo Viedni priority slovenského predsedníctva v OBSE

Úradujúci predseda OBSE a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák predstaví zajtra (10. januára 2019) vo Viedni priority slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Urobí tak na prvom tohtoročnom zasadnutí Stálej rady OBSE, ktoré je zároveň prvým pod slovenským patronátom.

Stála rada OBSE je rozhodovacím orgánom, ktorý združuje stálych predstaviteľov všetkých 57 účastníckych a 11 partnerských štátov. Schádza sa vo Viedni na týždennej báze a rokuje o aktuálnom vývoji v regióne OBSE. Na Stálej rade budú 10. januára prítomní zástupcovia účastníckych a partnerských štátov OBSE, generálny tajomník OBSE Thomas Greminger, vedúci misií a inštitúcií, riaditeľ Centra pre prevenciu konfliktov Marcel Peško, osobní a osobitní predstavitelia úradujúceho predsedu OBSE, či generálny tajomník Parlamentného zhromaždenia OBSE Roberto Montella.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Na zasadnutí Stálej rady sa zúčastní aj štátny tajomník MZVaEZ SR a osobitný predstaviteľ ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pre predsedníctvo v OBSE Lukáš Parízek. Slovensko prevzalo predsedníctvo v OBSE od Talianska 1. januára 2019 na obdobie jedného roka. Počas nasledujúcich 12 mesiacov bude vystupovať za celú organizáciu smerom navonok.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices