europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Európsky parlament brexit bez dohody nechce

ŠTRASBURG / Európsky parlament hodnotí politiku Theresy May ako totálnu porážku. Zároveň posiela do Londýna odkaz, že odchod bez dohody Európska únia nechce. A Theresu May mnohí europoslanci vyzývajú na to, aby sa opäť opýtala ľudí, či naozaj chcú odísť.

Väčšina europoslancov stále opakuje, že brexit je historickou chybou, ktorá spôsobí že Briti budú na tom horšie ako pred tým Londýn preto vyzývajú, aby sa ešte raz ľudí opýtali, či naozaj chcú ísť cestou brexitu. Európsky parlament však trvá na tom, že loptička je na strane britských ostrovov a doslova ich vyzýva, aby konečne povedali, čo vlastne chcú.

A pokiaľ bude mať Theresa May ďalšie požiadavky, má počítať s tým, že ich bude mať aj Európska únia. “To včerajšie hlasovanie bolo výsledkom absolútnej neschopnosti britských elít, politických elít, hľadať riešenie pre svoju krajinu a pre svojich občanov,“ uviedla Monika Beňová. „Ak si väčšina ľudí praje zostať, treba im dať šancu, aby sa znovu vyjadrili,“ povedala Anna Záborská.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Jedna z hlavných tvárí brexitu, ikona euroskeptikov Nigel Farage, ktorý Britániu k vystúpeniu dotiahol a následne odstúpil, už stihol vyhlásiť, že ak bude druhé referendum, budeme veľmi prekvapený. A sľubuje, že brexit vyhrá ešte väčšou väčšinou. Na Faraga sa tak spustila veľká kritika. Europoslanci ho obviňujú z toho, že ukradol Britom budúcnosť kvôli vlastným politickým cieľom.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices