Zaborska
Europoslankyňa Anna Záborská. PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanyňa Záborská odchádza z KDH

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská dnes oznámila, že cez víkend písomne informovala predsedu klubu KDH, v ktorom bola doteraz členkou hnutia, že sa s okamžitou účinnosťou vzdáva svojho členstva. Dnes zverejnila vyhlásenie, v ktorom sa obracia na členov KDH, aby im vysvetlila dôvody tohto kroku:
 
„Po zrelom uvážení som sa rozhodla po 30 rokoch členstva vystúpiť z KDH. Nebolo to ľahké rozhodnutie, pretože projekt KDH som považovala za svoje životné poslanie.
 
Rozumiem, že mnohí z vás budú prekvapení. Chápem, že niektorí mi to budú zazlievať, zatiaľ čo iným to možno bude aj ľúto. Avšak verím, že vzhľadom na naše dlhodobé priateľstvo sa ma pokúsite pochopiť. Poznáte ma a viete, že dobro a správne smerovanie strany boli pre mňa vždy prioritou a kedykoľvek som s jej smerovaním nesúhlasila, snažila som sa problémy riešiť vo vnútrostraníckej diskusii.
 
Taktiež verím, že zdieľate môj pohľad, že strana založená na kresťansko-demokratických princípoch by mala byť, okrem iného, otvorená takejto diskusii a rešpektovať iný názor. 
 
Verím, že v KDH aj mimo neho je mnoho ľudí s podobným názorom, ktorí sú pripravení pokračovať v boji za hodnoty kresťanstva a demokracie.“

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

Viac..  Ivan Štefanec: Na okolnosti vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nikdy nezabudneme

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Kresťanská únia je proti násiliu v každej forme a proti každému, obzvlášťproti násiliu na ženách. Veríme tomu, že spoločnosť …

Consent choices