Smolkova
Europoslankyňa Monika Smolková. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Smolková: Daňové podvody v EÚ

Podľa Eurostatu daňové úniky v EÚ tvoria 2 000 EUR na obyvateľa vrátane batoliat. Aj o tomto sme na pôde výboru TAX3 hovorili – ako zabrániť a predchádzať daňovým únikom v jednotlivých členských štátoch.

Napriek tomu, že téma bola daňové úniky na Slovensku, a ich vyšetrovanie aj v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, pozvaní špeciálni prokurátori odpovedali na otázky europoslancov týkajúce sa daňových podvodov v súvislosti s podnikateľmi z Talianska, Belgicka a iné známe prípady zo Slovenska.

„V rámci rozpravy som poďakovala prokurátorom a zástupcom finančnej správy za ich prácu, ktorá nie je jednoduchá, je veľmi náročná, a podľa mojich informácií som vyslovila presvedčenie, že vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky, aj všetkých podvodov, o ktorých písal, budú ukončené v čo najkratšom čase. Tým by sa mala upokojiť situácia na Slovensku. Druhá moja otázka smerovala k úniku informácií v súvislosti so spomínaným vyšetrovaním, a som veľmi rada, že som dostala odpoveď, že v tejto veci sa už začalo trestné stíhanie. Pretože si myslím, že únik informácií môže zmariť alebo oddialiť úspech vyšetrovania.“

Viac..  Vladimír Bilčík: Rusko sa pokúšalo zasahovať do práce Európskeho parlamentu prostredníctvom špiónov. VIDEOBLOG

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Na okolnosti vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nikdy nezabudneme

Slovensko si pripomína 6 rokov od zavraždenia novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pri tejto …

Consent choices