Európa – prichádza čas voliť!

Z európskeho parlamentu sa ozývajú čoraz hlasnejšie hlasy ohľadom eurovolieb. Všetky európske inštitúcie sa začínajú zaoberať hrozbou populistov vo voľbách do Európskeho parlamentu. „Európa chce byť spoločná, transparentnejšia a viac otvorená jej obyvateľom,“ povedal Antonio Tajani.

Na minulotýždňovom stretnutí v Bruseli, kde sa stretli zástupcovia Európskeho parlamentu, Európskej komisie so zástupcami médií bolo zdôraznené, „aby sa predchádzalo chybným správam vo verejnosti, treba viac spolupracovať s médiami. Pretože tie prinášajú relevantné informácie o dianí v Európskej únii medzi jej obyvateľov.“ Podstatnými témami sa podľa predstaviteľov európskych inštitúcii stávajú „Aké sú hodnoty Európskej únie“ a „Čo robí Európska únia pre mňa ako obyvateľa“.

Aj preto vznikol projekt ČO ROBÍ EURÓPA PRE MŇA, ktorý chce ukázať prečo ísť voliť, koho voliť a čo vlastne Európska únia robí pre jej obyvateľov. Aplikácia je vo všetkých jazykových mutáciách jednotlivých členských štátov. Témy projektu sú rozdelené medzi tri základné celky (v mojom regióne, v mojom živote, pod lupou), ktoré majú jednoduchšie naviesť čitateľa k základným informáciám.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Kliknite si na https://www.what-europe-does-for-me.eu/sk a dozviete sa viac. Preskúmajte ako zasahuje Európska únia do nášho života, aké máme výhody i nevýhody to že sme členským štátom Európskej únie a čo Európa robí pre nás.

O red

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices