brexit
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Sony presťahuje európske sídlo z Veľkej Británie do Holandska

LONDÝN – Japonský výrobca elektroniky Sony presťahuje svoje európske sídlo z Veľkej Británie do Holandska. Firma uviedla, že tento krok jej pomôže sa vyhnúť colnej problematike spojenej s odchodom Británie z Európskej únie. Spoločnosť Sony sa však vyjadrila, že napriek tomu nebude presúvať zamestnancov a svoju terajšiu britskú výrobu. Informuje o tom portál bbc.com.

Hovorca firmy Takaši Iida povedal, že presťahovanie európskeho sídla bude znamenať, že Sony je „spoločnosťou so sídlom v EÚ“, takže po odchode Británie z bloku sa budú na európsku činnosť Sony uplatňovať spoločné colné procedúry.

Japonský premiér Šinzo Abe počas nedávnej cesty do Veľkej Británie vyjadril obavy z brexitu bez dohody. Konštatoval, že by to mohlo poškodiť japonské firmy, ktoré v Británii zamestnávajú do 150 tis. ľudí. Mnohé japonské firmy tiež vyjadrili obavy z vplyvu tvrdého brexitu. Automobilka Toyota upozornila, že brexit bez dohody ovplyvní investície a dočasne zastaví produkciu jej závodu v Burnastone. Honda už na apríl naplánovala šesťdňovú prestávku, aby sa pripravila na „všetky možné výsledky spôsobené logistickými a hraničnými problémami“.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

Viac..  J. Nagel: Je čoraz pravdepodobnejšie, že ECB pred letnou prestávkou zníži sadzby

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices