Ivan Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union- EP.

Ivan Štefanec: Ministerka Matečná odvádza pozornosť a ignoruje malých farmárov

Ministerka Matečná nezmyselnými vyjadreniami na adresu KDH opäť dokázala svoju nekompetentnosť a potvrdila naše stanovisko, že už dávno nemá čo robiť na svojom poste.

Pani ministerka objavila tému dvojakej kvality potravín a výrobkov dávno po tom, ako v Európskom parlamente už pripravovali príslušnú legislatívu. Náš europoslanec Ivan Štefanec sa tejto téme intenzívne venoval a presadil, aby boli takéto praktiky posudzované ako nekalé. Nezodpovední obchodníci budú tiež zverejňovaní na čiernej listine. Ak pani ministerka chce, môže sa k týmto, ale aj ďalším aktivitám KDH v oblasti potravinovej bezpečnosti pridať.

Bolo to tiež práve KDH, ktoré vyvinulo tlak, aby bola situácia v slovenskom poľnohospodárstve predmetom skúmania v Európskom parlamente. Jeho tri misie jasne ukázali žalostný stav do akého dostali slovenské poľnohospodárstvo vlády strán Smeru a SNS, ktorej je Gabriela Matečná nominantkou.

Jej včerajšie vyhlásenia sú len odvádzaním pozornosti od skutočných problémov, ktoré nerieši a riešiť nechce.
Aj napriek opakovaným upozorneniam na prípady diskriminácie a prenasledovania malých farmárov odmieta ich situáciu riešiť. Ignoruje tiež odporúčania Európskeho parlamentu na zvýšenie transparentnosti pri prideľovaní poľnohospodárskych dotácii z prostriedkov Európskej únie a na definitívne vyriešenie vlastníckych vzťahov k pôde.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Svojou nečinnosťou spôsobila stav, že malí farmári čelia neznesiteľnému tlaku veľkých firiem, sú ohrozovaní na živote majetku a dostávajú sa do existenčných problémov. Priamym následkom je menej slovenských výrobkov na pultoch obchodov a znižovanie potravinovej sebestačnosti.

KDH stálo a bude stáť vždy na strane najslabších a tých, ktorým je spôsobovaná krivda. Z nášho tlaku na ochranu malých slovenských farmárov a na ochranu spotrebiteľov rozhodne nepoľavíme a na národnej aj európskej úrovni spravíme všetko pre to, aby bola v slovenskom poľnohospodárstve a potravinárstve konečne nastolená spravodlivosť.

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices