Sulik
Europoslanec a predseda SaS Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: Robert Fico bral peniaze od Georgea Sorosa

Skriptá, ktorými Robert Fico chce dokázať svoju oprávnenosť na kreslo ústavného sudcu, financovala Open Society Foundation Georgea Sorosa.

„Po pamätnej tlačovej besede, na ktorej Fico obvinil Sorosa z pokusu o štátny prevrat, je toto zistenie len ďalším dôkazom pokrytectva bývalého premiéra. Kandidatúrou na ústavného sudcu sa snaží len o ďalších dvanásť rokov beztrestnosti,“ uviedol predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Fico pritom obvinil Georgea Sorosa aj z tlaku na Roberta Kaliňáka, financovania protestov, stretávania s ich organizátormi a z manipulácii slovenskej spoločnosti.

Podľa poslanca NR SR za SaS Ondreja Dostála sme svedkami absurdnej situácie. „Je prejavom zúfalstva, ak politik, ktorý sa pred necelým rokom v snahe udržať sa v kresle premiéra uchyľoval ku konšpiračnému strašeniu Sorosom, sa dnes v snahe dostať sa na Ústavný súd pokúša preukázať svoju právnickú prax prácou, ktorú financovala Sorosova nadácia,“ skonštatoval člen ústavno-právneho výboru NR SR O. Dostál.

Viac..  Krajiny EÚ prisľúbili 7,7 miliardy eur na humanitárne účely

„Je to len ďalšia krutá pravda o Robertovi Ficovi. Nestabilitu v krajine, nespokojnosť občanov, otrasnú dôveru v štát a grázlov na najvyšších funkciách nemá na svedomí žiadny tajomný Soros. Je to len a len zodpovednosť Fica, ktorý po desiatich rokoch premiérovania smutne dobačoval,“ uzavrel Sulík.

Správa je publikovaná v originálnom znení tlačového oddelania SaS, bez redakčnej úpravy.

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices