potraviny
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

BRATISLAVA / Po aktuálnom škandále s nekvalitným mäsom z Poľska sa ozvali aj slovenskí hydinári s opakovanou výzvou, aby sa ľudia zaujímali o pôvod potravín a kupovali prednostne slovenské mäso. To je podľa nich pravidelne a prísne kontrolované veterinármi a preto bezpečnejšie, ako mäso napríklad z Poľska či z krajín mimo Únie.

Hydinári navrhujú zlepšiť aj informovanosť spotrebiteľov o pôvode mäsa, a to aj priamo v jedálnych lístkoch reštaurácií. “Aj dnes má zákazník v reštaurácii nárok na to, aby sa dozvedel, odkiaľ konkrétna potravina pochádza. Takže pýtajte sa v reštauráciách. Čo sa týka obchodov, tam máte nárok na takzvané katalógové listy, kde sa dozviete, odkiaľ pochádza konkrétny výrobok a aké má zloženie,” uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik.

Viac..  Slovenskí dôchodcovia majú najvyššie výdavky na bývanie a potraviny v Únii

“V prípade, ak by to bolo priamo na jedálnom lístku, tak by tam museli túto krajinu uviesť, bolo by to skontrolovateľné a v prípade zavádzania aj postihnuteľné,” povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Avatar

Odporúčame pozrieť

dovolenka, kaviaren

Stúpajúci počet infikovaných a sprísnené podmienky. V Chorvátsku čakajú Slovákov obmedzenia

ZAHREB / Slováci, ktorí sa predsa len vybrali dovolenkovať do Chorvátska, síce oddychujú na polo-prázdnych …