potraviny
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

BRATISLAVA / Po aktuálnom škandále s nekvalitným mäsom z Poľska sa ozvali aj slovenskí hydinári s opakovanou výzvou, aby sa ľudia zaujímali o pôvod potravín a kupovali prednostne slovenské mäso. To je podľa nich pravidelne a prísne kontrolované veterinármi a preto bezpečnejšie, ako mäso napríklad z Poľska či z krajín mimo Únie.

Hydinári navrhujú zlepšiť aj informovanosť spotrebiteľov o pôvode mäsa, a to aj priamo v jedálnych lístkoch reštaurácií. „Aj dnes má zákazník v reštaurácii nárok na to, aby sa dozvedel, odkiaľ konkrétna potravina pochádza. Takže pýtajte sa v reštauráciách. Čo sa týka obchodov, tam máte nárok na takzvané katalógové listy, kde sa dozviete, odkiaľ pochádza konkrétny výrobok a aké má zloženie,“ uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik.

Viac..  Europoslanci žiadajú prísnejšie pravidlá EÚ na zníženie odpadu z textilu a potravín

„V prípade, ak by to bolo priamo na jedálnom lístku, tak by tam museli túto krajinu uviesť, bolo by to skontrolovateľné a v prípade zavádzania aj postihnuteľné,“ povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Titul Európsky strom roku získal buk menom „Srdce záhrady“

Strom nazývaný „Srdce záhrady“, v juhozápadnej oblasti Poľska, získal titul Európsky strom roka 2024. Buk, …

Consent choices