marihuana
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: EÚ rozbehla legalizáciu konope, obmedzená bude ale na liečebné účely

ŠTRASBURG / Nastal čas, kedy už treba brať do úvahy všetky výskumy, ktoré hovoria o tom ako konope pomáha. Pri mnohých ochoreniach dokáže pomôcť. Európsky parlament chce preto legalizovať konope na celoeurópskej úrovni, avšak iba na liečebné účely.

Liečivá na báze konope už prestávajú byť tabu. Europoslanci sa pustili do prípravy legislatívy, ako ich legálne dostať do lekární. Podľa europarlamentu je totiž dostatok výskumov, ktoré nemôžeme ignorovať. Spustiť chce pritom aj vlastný, aby sa legalizácia urýchlila.

Richard Sulík: Žijeme v pomýlenej dobe

„Toto považujem za veľmi dôležitý krok, lebo my žijeme v pomýlenej dobe. Zatiaľ čo je dovolené sa upiť na smrť, čo je v súlade s platnými zákonmi, zároveň nedovolíme ľuďom, ktorí majú veľké bolesti, aby si mohli tieto bolesti tlmiť, keď majú napr. rakovinu, alebo HIV a podobne,“ povedal pre EuropskeNoviny.sk europoslanec Richard Sulík.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Už teraz podľa europoslancov vieme, že konope dokáže pomôcť pri liečbe chronických bolestí u dospelých, tlmí nevoľnosť po chemoterapii či zmierňuje symptómy svalovej spasticity pri skleróze multiplex. 

V Európskej únii sa tak zavádza proces, ktorého cieľom bude zaviesť štandardy pre nefarmaceutické používanie liečebnej konopy.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices