Europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Tentoraz idem voliť. Do eurovolieb ostáva približne 100 dní

BRATISLAVA / Do volieb do Európskeho parlamentu nám zostáva približne 100 dní. Slovensko pritom drží historický rekord v najnižšej účasti v eurovoľbách. A aby sa to už nezopakovalo, Európsky parlament prichádza aj na Slovensko s iniciatívou „tentoraz idem voliť“.

Zloženie Európskeho parlamentu sa približne o 100 dní úplne zmení. Čakajú nás voľby a aj nové prerozdelenie politickej sily. “Našou takou vlajkovou iniciatívou, ktorou chceme pritiahnuť najmä mladých ľudí, ktorých účasť v minulých voľbách bola iba 6 percent, čo je naozaj rekord rekordov v EÚ,“ informovala Soňa Mellak z Press attache Európskeho parlamentu pre Slovensko.

Najmä pre mladých ľudí parlament vytvoril webovú stránku tentorazidemvolit.eu. Tu sa môžete zapísať a systém vám pripomenie, kedy budú voľby. Okrem toho vás upozorní aj na všetky podujatia k voľbám na Slovensku.

“Chceme chodiť priamo k ľuďom, máme asi 20 priamo našich podujatí a asi 50 podujatí s našimi partnermi,” dodáva Mellak. A nielen na týchto podujatiach, ale na mnohých miestach Slovenska nájdete aj túto prenosnú eurovolebnú schránku. Bezplatne budete môcť odoslať pohľadnicu tomu, komu chcete pripomenúť voľby.

Viac..  Lídri EÚ riešia otázku hospodárskej budúcnosti a konkurencieschopnosti Európy

“Budú mať možnosť vypísať takúto pohľadnicu “tentoraz idem voliť”, lebo mi záleží napríklad na tom, kto nás bude reprezentovať v Európskom parlamente, alebo na zdravšom životnom prostredí a podobne, vypíšu adresu, my to potom vyzbierame počas mája a pošleme,” vysvetľuje Róbert Hajšel z kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

Kancelária Európskeho parlamentu ju do volieb odošle, aby ste nezabudli na 25. mája, kedy si zvolíme 14 nových poslancov do Európskeho parlamentu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices