Timmermans
Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans. PHOTO: © European Union.

Podpredseda Európskej komisie skritizoval Orbánove predvolebné plagáty

BRUSEL – Podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans skritizoval v utorok maďarského premiéra Viktora Orbána za predvolebné plagáty. Tie tvrdia, že vedenie únie úmyselne oslabilo vonkajšie hranice bloku, aby vpustilo dnu viac migrantov. Timmermans povedal, že keď ide o prekrúcanie pravdy v politickej kampani, „toto je niečo z úplne iného vesmíru“.

Maďarská vláda tvrdí, že jej nová kampaň, spustená pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu, má informovať občanov o „plánoch Bruselu na podporu imigrácie“. „Každý má právo vedieť, aké sú súčasné návrhy, ktoré zásadne ohrozujú bezpečnosť Maďarska,“ uviedla Orbánova vláda.

Na predvolebných plagátoch je vyobrazený predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker a americký finančník a filantrop maďarského pôvodu George Soros. Plagáty tvrdia, že lídri Európskej únie riadiaci sa pokynmi Sorosa „spúšťajú experimentálne imigračné projekty s africkými krajinami“. Timmermans však poznamenal, že Juncker je naopak zástancom posilnenia vonkajších hraníc. „Proti klamstvám sa v skutočnosti nemôžete nijako brániť,“ komentoval v utorok predvolebnú kampaň maďarskej vlády aj samotný Juncker.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices