europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Štátna komisia vyžrebovala čísla do eurovolieb. Schválila 31 kandidátov

BRATISLAVA / Štátna komisia pre voľby v utorok mala preskúmať kandidátne listiny, ktoré politické subjekty podali pre voľby do Európskeho parlamentu. 29 strán sa prihlásilo samostatne a popri nich aj dve koalície.

V máji Slovensko čakajú veľmi dôležité voľby do Európskeho parlamentu. V utorok Štátna komisia pre voľby posúdila kandidátky strán a koalícii, ktoré sa prihlásili do volieb. Odobrila ich a vyžrebovala stranám čísla.

​Voľby sa uskutočnia presne 25. mája a budeme si voliť 14 poslancov, ktorí nás budú zastupovať v Európskom parlamente. Jednou z veľkých výziev pre Slovensko, je volebná účasť, pretože po minulé roky to na Slovensku bolo veľmi slabé. Boli sme najhorší v celej Európskej únii.

Je to paradox, pretože mnoho ľudí oceňuje prínosy Európskej únie pre nás, avšak na voľby prichádza len veľmi málo ľudí. Politológ Baboš predpokladá, že teraz by mobilizácia predsa len mal byť väčšia. „Za posledných päť rokov, to čo sa zmenilo je, že Európska únia a európska politika sa oveľa viac stala domácou témou. Stala sa témou, na ktorej sa súťaží, o ktorej sa diskutuje,“ povedal Pavol Baboš, politológ FF UK v Bratislave.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices