benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová: Zabraňovanie počítačovej kriminalite zvýši dôveru v digitálne technológie

Úvod tohto týždňového plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu bude venovaný aj problematike posilňovania kybernetickej bezpečnosti v Európskej únii (EÚ) a v jej členských štátoch. Postupujúca digitalizácia, ktorá preniká prakticky do všetkých oblastí ľudskej činnosti so sebou totiž prináša viaceré nové riziká a s nimi aj zvyšujúcu sa zraniteľnosť.

Spolu s rozvojom nových technológií sa zväčšuje aj hrozba kybernetických útokov či počítačovej špionáže. Digitálny svet so sebou prináša veľké množstvo nástrah. Tieto je potrebné brať skutočne vážne, čomu musia zodpovedať aj konkrétne opatrenia,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Kybernetická bezpečnosť sa postupne stáva jedným z hlavných pilierov bezpečnosti EÚ a jej jednotlivých členských krajín. Cieľom je poskytnúť dlhodobú víziu ako zabraňovať počítačovej kriminalite a zaistiť tak dôveru v digitálne technológie,“ priblížila europoslankyňa.

Viac..  Poľský premiér Tusk upozornil na hrozbu novej vojny v Európe, píšu médiá

Slovensko nesmie byť v tejto oblasti a v posilňovaní prevencie žiadnou výnimkou. Len v nedávnej minulosti sme čelili viacerým hackerským útokom, či už sa to týkalo napríklad Ústredného portálu verejnej správy alebo Ministerstva zahraničných vecí. Účinné opatrenia a zvyšovanie povedomia o význame kybernetickej bezpečnosti skutočne potrebujeme na rôznych úrovniach,“ uzavrela Monika Beňová.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benova

M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Plénum Európskeho parlamentu bude na úvod tohto týždňového plenárneho zasadnutia hlasovať o návrhu v súvislosti s predĺžením …

Consent choices