Visit of Peter PELLEGRINI, Slovak Prime Minister - Press Point

Sulík sa zastal Pellegriniho v EP: Je neprijateľné, aby tu poslanec Papadimoulis cvičil slovenského premiéra kvôli migrantom

ŠTRASBURG / Slovenský premiér Peter Pellegrini v Európskom parlamente uisťoval, že jeho krajina úprimne verí v správnosť európskej myšlienky a chce patriť medzi najhlbšie integrované krajiny Európskej únie. Tá ale podľa neho nemôže zostať “uväznená v status quo”, musí byť úprimná k svojim občanom a získať si ich dôveru. Pellegrini tiež zmienil vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky, ktorej vyšetrenie je vraj jediným cieľom slovenských úradov.

Slovensko úprimne verí v silu a správnosť európskej myšlienky a vo svoje miesto v EÚ, povedal slovenský premiér, ktorý je presvedčený, že pre jeho krajinu neexistuje alternatíva. “Aj v týchto neľahkých časoch chceme patriť k najviac integrovaným štátom,” vyhlásil s tým, že Slovensko je pripravené prijať bremená spojené s týmto cieľom.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

Richard Sulík: Doma patrím k najväčším kritikom premiéra Pellegriniho, tu sa chcem ohradiť

Poslanec Papadimoulis kritizoval slovenského premiéra za neprijímanie migrantov. Na tieto slová reagoval aj europoslanec Richard Sulík.

 

 

O red

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa v nedeľu pripojil k blahoželaniu šéfky EK …

Consent choices