Jurzyca
Eugen Jurzyca. PHOTO: Archív SaS.

Eugen Jurzyca: SaS berie voľby do Európskeho parlamentu 2019 vážne

Eugen Jurzyca, líder kandidátky strany Sloboda a Solidarita pre nadchádzajúce eurovoľby hovorí o 4 dôvodoch, prečo berie politická strana SaS voľby do Európskeho parlamentu 2019 veľmi vážne.

Prvý je obava z volenia ľuďmi viacerých pravicových extrémistov a ľavicových populistov, ako tomu bolo v minulosti. Druhý je významný vplyv Európskej únie na každodenný život občanov na Slovensku. Vedeli ste napríklad, že slovenská vláda chce v roku 2019 prijať 59 návrhov zákonov a nariadení vlády, z toho 22 je inšpirovaných Európskou úniou? Tretí vážny dôvod je, že Európsky parlament prijíma opatrenia ovplyvňujúce život všetkých občanov na Slovensku. Napríklad, prijíma rozpočet Európskej únie, teda aj eurofondy, čo môže ovplyvňovať ceny elektriny, internetu, dokonca ceny automobilov. A posledný dôvod pre ktorý berie strana SaS eurovoľby 2019 vážne, je to, že strana SaS je programová strana a jej program bol v minulosti ocenený mnohými mimovládnymi organizáciami ako najlepší a to je pre stranu SaS sľub voličovi. A tento sľub chce dodržať. A ak ho chce dodržať, tak nestačí mať len zastúpenie v NR SR, ale treba mať zastúpenie aj v Európskom parlamente.

Prepis videa: Prečo berie SaS voľby do Európskeho parlamentu 2019 vážne

Eugen Jurzyca: Nech sa páči, 4 dôvody, pre ktoré v strane Sloboda a Solidarita považujeme voľby do Európskeho parlamentu za mimoriadne dôležité.

  • Hrozí, že do Európskeho parlamentu sa dostane veľa pravicových extrémistov a ľavicových populistov. Preto každý jeden hlas, ktorý bude za to, aby sa nielen zväčšoval, ale aspoň udržiaval priestor pre slovenský export v čo najväčšom rozmere, priestor pre voľný obchod, bude mimoriadne dôležitý. Dôležitejší než v minulosti.
  • Viac než tretina návrhov zákonov a nariadení vlády je dnes prijímaná na základe iniciatívy inštitúcií Európskej únie. Znamená to, že Európska únia už dnes má významný vplyv na oblasti ako poštové služby, ochrana zdravia, ochrana životného prostredia, boj proti klientelizmu a podobne.
  • Európsky parlament už dnes prijíma kroky, ktoré priamo ovplyvňujú bežný život na Slovensku. Je to napríklad rozpočet, teda eurofondy, sú to pravidlá, ktoré ovplyvňujú výšku cien elektriny, internetu, dokonca aj automobilov.
  • Strana Sloboda a Solidarita má dobrý program. Programy našej strany boli v minulosti ocenené ako najlepšie na Slovensku. Pre nás je program sľubom voličovi, sľubom, ktorý chceme splniť. Ak ho chceme splniť, potrebujeme silné zastúpenie nielen v NR SR, ale aj v Európskom parlamente. Preto, prosím, poďme voliť.Kandidát na europoslanca Eugen Jurzyca je líder kandidátky politickej strany Sloboda a Solidarita pre eurovoľby 2019. Je tiež významný slovenský ekonóm a spoluautor návrhu reformy Európskej únie pod názvom “Manifest slovenského eurorealizmu”. Ideálny kandidát na europoslanca do európskeho Výboru pre vnútorný trh, ktorý dokonale rozumie verejným financiám.
Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices