brexit
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Poslanci v NR SR začali riešiť brexit. Podľa opozície je to však veľmi neskoro

BRATISLAVA / Marcovo-aprílová schôdza parlamentu sa v utorok začala minútou ticha za obete pádu lietadla, medzi ktorými boli aj traja členovia rodiny poslanca Antona Hrnka. Národná rada sa potom začala zaoberať brexitom, keďže je stále teoreticky možné, že Londýn by mohol odísť z Európskej únie bez dohody už tento piatok. Vláda predložila zákon, ktorým v širších súvislostiach reaguje na brexit. Podľa opozície je to však veľmi neskoro.

Parlament v utorok podal návrh lex brexit v skrátenom legislatívnom konaní. Rozhodlo o tom 85 poslancov z 90 prítomných. Poslanci zároveň začali o samotnom návrhu rokovať. Skončiť by mali už v stredu.

Vládu zastupoval podpredseda vlády Richard Raši. Minister zahraničných vecí nebol prítomný. Podľa opozície prišla vláda s týmto návrhom neskoro. „Podať takýto zákon, ktorý rieši dôsledky neregulovaného brexitu tri dni pred tým, než ten brexit nastane je fantastickou ukážkou neznesiteľnej ľahkovážnosti bytia tejt koalície,“ kritizoval poslanec Ján Budaj (OĽaNO).

Viac..  Summit EÚ je zameraný na Ukrajinu, obranu, ale aj na Blízky východ a farmárov

​Vláda schválila 13. marca lex brexit, zákon, ktorým reaguje na odchod Veľkej Británie z Európskej únie. Zákon, ktorý nadobudne účinnosť dňom odchodu Británie z EÚ, sa dotýka viacerých oblastí – rieši pohybové aj pobytové práva, otázky zabezpečenia sociálnych vecí, štúdia, uznávania dokladov či vodičských preukazov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices