Zuckerberg
Mark Zuckerberg. PHOTO: © European Union- EP.

Šéf Facebooku Zuckerberg zverejnil video, v ktorom ocenil prácu Jána Kuciaka

BRATISLAVA / Zakladateľ najväčšej sociálnej siete Facebooku, Mark Zuckerberg vo svojom najnovšom videu spomenul prezidentské voľby na Slovensku i Jána Kuciaka.

K témam, ktoré sa konkrétne týkajú Slovenska sa Mark Zuckerberg dostal v rozhovore so šéfom najväčšieho vydavateľstva v Európe, Axel Springer. „Myslím, že Vy viac ako takmer ktokoľvek iný oceňujete dôležitosť žurnalistiky v spoločnosti. V súvislosti so slovenskými voľbami, ktoré sa práve udiali, to musí byť veľmi zaujímavý moment. Myslím, že jeden z novinárov, ktorý pracoval pre Axel Springer sa podujal na túto užasne dôležitú investigatívnu žurnalistiku o témach daní a podvodov na Slovensku, čo inšpirovalo ženu, ktorá kandidovala na prezidentku a myslím, že práve vyhrala, aby išla a začala masívnu kampaň proti korupcii. To hlboko symbolizuje dôležitosť práce, ktorú robíte,“ uviedol Mark Zuckerberg, zakladateľ facebooku. „Áno, je to tragickým symbolom relevantnosti tejto práce, lebo Ján Kuciak, investigatívny novinár jednej z digitálnych platforiem, ktorú na Slovensku spolu s jedným partnerom prevádzkujeme bol zabitý. On a jeho snúbenica boli zabití ako dôsledok tejto kritickej novinárčiny a vyšetrovania organizovaného zločinu,“ potvrdil Mathias Döpfner, šéf vydavateľstva Axel Springer.

Zakladateľ Facebooku sa ďalej v diskusii vyjadril, že by chcel zo svojej sociálnej siete vytvoriť miesto práve pre nezávislú žurnalistiku. Tak by mohol mať pod kontrolou aj prípadné antikampane a politickú reklamu, ktorá práve na sociálnych sieťach nebýva vždy férová. „Dôvod, prečo som spomenul príbeh zo Slovenska je, že pre mňa je to príkladom jednak nebezpečenstva, ktorú investigatívni novinári podstupujú pre ich skutočne dôležitú prácu, ktorá formuje spoločnosť naozaj významným spôsobom, ale aj ako je dôležité, aby existovali modely, ktoré môžu pomôcť podporiť a financovať túto prác,“ povedal Mark Zuckerberg. 

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices