Londyn, brexit
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Chaos okolo brexitu pomôže Slovákom v Británii zvládnuť časopis

LONDÝN / Súčasná situácia vo Veľkej Británii, vyplývajúca z diania okolo brexitu, nie je pre cudzincov práve najlepšia, tým pádom sa bytostne dotýka aj Slovákov, ktorí v tejto ostrovnej monarchii žijú, pracujú a študujú.

Napriek týmto ťažkým časom si komunita našich krajanov vychádza v ústrety a pomáha v rôznych oblastiach života. Pomôcť im zorientovať sa v brexitovom chaose a nielen v ňom sa bude snažiť časopis „Slovák v UK“, ktorý uzrel svetlo sveta začiatkom tohto roka. Jeho cieľom a úlohou nebude suplovať klasické média, ale prinášať aktuálne informácie z politických udalostí v Spojenom kráľovstve či zo Slovenska z iného pohľadu.

Chce sprostredkovávať pre rodákov návody a riešenia problémov v súvislosti s ich každodenným životom za kanálom La Manche. Ďalšou problematikou, ktorá bude prezentovaná v tomto periodiku je početná, nová generácia detí, ktoré sa narodili slovenským rodičom vo Veľkej Británii v nadväznosti na novovznikajúce slovenské školy. 

Neodmysliteľnou súčasťou bude tematika spolupráce krajanských inštitúcii a združení v Spojenom kráľovstve a prezentácia Slovákov, ktorí sa podieľajú na šírení dobrého mena ich domoviny v zahraničí. Tento nový časopis vychádza na území Veľkej Británie v slovenskom jazyku, no čitatelia si tam môžu nájsť aj články v angličtine, či rôzne súťaže a rébusy. Je to neziskový projekt, financovaný z darov, ktorý môže podporiť ktokoľvek. Dostupný je na internete, ale aj v obmedzenej, tlačenej verzii v niekoľkých slovenských obchodoch na britských ostrovoch.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices