beh
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Národný beh Devín – Bratislava 2019 podporí aj tím „Bežím za Európu“

Takmer 200 ľudí pobeží v nedeľu 14. apríla za Európu v rámci národného behu Devín – Bratislava 2019. Cieľom tímu „Bežím za Európu“ je prispieť k väčšej informovanosti o Európskych voľbách, ktoré sa na Slovensku budú konať 25. mája 2019. 

Európsky tím bežecky podporia niektorí poslanci Národnej rady SR, kandidáti v eurovoľbách, zástupcovia viacerých ministerstiev, verejnej správy, inštitúcií EÚ, diplomatickej komunity, vrátane bývalého premiéra Mikuláša Dzurindu.

Slovensko vo voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2014 zaznamenalo najnižšiu účasť zo všetkých členských krajín EÚ. Členovia tímu „Bežím za Európu“ svojou účasťou na tomto najstaršom atletickom podujatí na Slovensku pomôžu zvýšiť povedomie o eurovoľbách a zviditeľniť iniciatívu tentorazidemvolit.eu. Bežci tiež podporia dôležitosť kvality ovzdušia a jeho vplyv na naše zdravie.Podľa Európskej environmentálnej agentúry je znečistenie ovzdušia každoročne zodpovedné za viac ako 400.000 predčasných úmrtí v EÚ. Komisia je odhodlaná prispievať k väčšej spolupráci v oblasti čistejšieho ovzdušia a v úzkej spolupráci s Ministerstvom životného prostredia Slovenskej republiky organizuje 28. a 29. novembra 2019 druhé fórum EÚ o čistom ovzduší.

Európsky tím bude bežať s podporou Európskej investičnej banky, Európskeho parlamentu a Európskej komisie. 

V prípade záujmu médií o rozhovor budú v „Európskom stane“ na Vajanského nábreží v čase od 10:30 do 11:30 prítomní zástupcovia inštitúcií podporujúcich tím „Bežím za Európu“: vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislav Miko, zastupujúci riaditeľ Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Dionýz Hochel a zástupca Skupiny Európskej investičnej banky na Slovensku Radoslaw Ossowski-Barbetti. 

Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku: Účasťou na behu Devín – Bratislava môžeme spojiť zdravý pohyb s hodnotami ako zdravé ovzdušie či zdravá príroda, ale aj s demokratickou potrebou zdravej Európskej únie. Keď chceme mať telo v dobrej kondícii, musíme pre to niečo urobiť- a to platí aj keď chceme žiť v zdravom prostredí a v zdravej spoločnosti. Beh môže v tomto byť pekným symbolom. Trocha námahy predsa stojí za dobrý pocit z podpory správnej veci! Rovnako verím, že tak aktívne ako pristupujeme k behu Devín – Bratislava, Slováci pristúpia aj k účasti v eurovoľbách 25. mája a pričiníme sa tak spoločne o to, aby sme mali Úniu podľa našich predstáv.“ 

Bežci európskeho tímu budú oblečení v modrých tričkách s nápisom „Bežím za Európu“ a hashtagmi #tentorazidemvoliť a #CleanAirEU.

Viac..  EK: hĺbkové preskúmania šiestich členských štátov s cieľom posúdiť makroekonomické nerovnováhy

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices