Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Pellegrini nezvláda na Slovensku udržať zamestnanosť

Podľa europoslanca a prezidenta združenia SME Europe Ivana Štefanca (EPP) premiér Peter Pellegrini nezvláda svoju úlohu udržať na Slovensku zamestnanosť. Reaguje tak na ohlásené prepúšťanie v závode Volkswagen v Bratislave.

„Premiér sa chválil, že prepúšťaniu zabráni osobnými rokovaniami s vedením závodu. Nedosiahol však nič a ľudia prídu o prácu. Za desať rokov vlády strana Smer premárnila šancu vybudovať na Slovensku kvalitné podnikateľské prostredie pre domáce malé a stredné podniky. Ľuda sú tak odkázaní pracovať v zahraničných automobilkách. Ale ani tým nevytvoril podmienky pre rast, pretože, spolu so svojimi spojencami, systematicky rozkráda školstvo, vedu a výskum. Výsledkom je pokles zamestnanosti a utlmovanie výroby.

Udržateľná zamestnanosť musí byť pre každú vládu prioritou. KDH presadzuje aj v Európskom parlamente, aby sa namiesto subvencií pre nadnárodné giganty podporovali skôr malé a stredné podniky v regiónoch, tam kde ľudia žijú. Máme jasný plán pre podporu najmä rodinného podnikania a zlepšenia celkového podnikateľského prostredia tak, aby neboli podnikatelia na okraji záujmu, ale silnou a stabilnou zložkou ekonomiky a mohli rásť a vytvárať nové pracovné miesta.“   

Viac..  R. Holzmann: ECB by mohla znížiť úroky v júni, je však potrebné sledovať Fed

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices