Vyber si svoju buducnost
PHOTO: © European Union-EP.

Film, ktorý má zvýšiť povedomie o májových eurovoľbách, videlo už 75 miliónov ľudí

Krátky film s názvom „Zvoľte si svoju budúcnosť‟, ktorý by mal pomocou pocitu spolupatričnosti zvýšiť povedomie o májových voľbách do EP, videlo v priebehu týždňa viac ako 75 miliónov ľudí.

Približne trojminútový film si od 25. apríla pozrelo viac ako 75 miliónov ľudí (údaj platný k 2. máju a 09.00 hod.).

Krátky film je otitulkovaný do 24 úradných jazykov EÚ, ôsmich variácií úradných jazykov, ako aj do piatich ďalších svetových jazykov: arabčiny, čínštiny, ruštiny, hindčiny a turečtiny. Film bol tiež s pomocou Európskej únie nepočujúcich (EUD) vyrobený v 31 posunkových jazykoch, ako aj v medzinárodnej posunkovej reči.

Dielo oceňovaného režiséra Frédérica Planchona dokumentuje intenzívne, krásne a krehké momenty príchodu detí na svet a snaží sa primäť divákov k úvahám nad dôvodmi účasti na voľbách. Všetky vo filme zobrazené pôrody boli vyskladané zo skutočných dokumentárnych záberov. Cieľom krátkeho filmu, ktorý je súčasťou kampane pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu, je zvýšiť povedomie Európanov o ich zdieľaných hodnotách, emóciách a zodpovednosti. Slovami dievčatka, ktorého hlas sprevádza divákov celým filmom: každý z nás môže zanechať stopu, no spoločne môžeme urobiť skutočné zmeny.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Súčasťou predvolebnej kampane EP je aj platforma tentorazidemvolit.eu, ktorej zámerom je zapojiť čo najviac ľudí do procesu európskych volieb. Dosiaľ sa na tejto stránke zaregistrovalo 270 tisíc ľudí.

Voľby do Európskeho parlamentu sa v členských štátoch EÚ uskutočnia v dňoch 23. – 26. mája, na Slovensku prebehnú 25. mája.

O dac

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices