petrik
Simona Petrík

Simona Petrík: Skutočne európske služby pre rodiny

Som rodáčka z Liptovského Mikuláša a v súčasnosti žijem s manželom a dcérkou v Bratislave. Ako opozičná poslankyňa sa venujem problémom rodín a žien a aj z opozície som urobila pre slovenské ženy a rodiny viac ako mnohí poslanci vládnej koalície.

Podarilo sa mi nápríklad presvedčiť ministra Druckera, aby zrušil poplatok za sprevádzajúcu osobu pri pôrode v štátnych nemocniciach. Odmietla som akceptovať, aby bola prítomnosť otca pri narodení dieťaťa len pre bohatých. Pomohla som tiež predísť úplnej likvidácii súkromných jaslí na Slovensku. Dva roky som vytrvalo bojovala s ministrom Richterom o rozumnejšie znenie zákona. V parlamente opakovane predkladám návrhy, aby každé dieťa na Slovensku malo garanciu miesta v škôlke.

V podobnom tempe chcem pokračovať aj v Európskom parlamente. Mojím cieľom je dosiahnuť skutočne európske služby pre rodiny – dostatok cenovo dostupných miest v jasliach a škôlkach a vyššiu flexibilitu príspevkov, aby sa každý rodič mohol rozhodnúť, ako chce vychovávať svoje dieťa bez toho, aby ho náš systém tlačil do určitého spôsobu výchovy. Pravidlá a úradníci sa majú prispôsobiť rodičom, nie rodičia pravidlám. Ak chceme mať na Slovensku konečne vyššiu pôrodnosť, potrebujeme rodičom starostlivosť o deti uľahčiť, aby rodičovstvo nebolo tak náročné.

Viac..  Eugen Jurzyca: Čo považujem za najväčšie úspechy Európskeho parlamentu počas tohto mandátu

Dnešní politici nevyužívajú dostatočne príležitosti, ktoré nám na zlepšenie života ľudí na Slovensku EÚ ponúka. Niekedy preto, že nevedia, inokedy preto, lebo sa im nechce. Ja viem a chcem. Chcem, aby sme na Slovensku mali skutočne európsku podporu pre rodiny a skutočne európsku rovnosť žien a mužov. Preto kandidujem do Európskeho parlamentu v koalícii Progresívne Slovensko a SPOLU – občianska demokracia s číslom 3.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices