Tropický raj pre malých i veľkých v Nemecku

Počasie si s nami zahráva, letná dovolenka je pre mnohých ešte v nedohľadne a deti akoby sa už nevedeli dočkať prázdnin. Potrebujú sa vyšantiť a vybiť energiu, najlepšie vo svete plnom dobrodružstva a fantázie. Stačí pár dní – napríklad vo svete Tropical Islands.

Nie, nejde o exotickú dovolenku či návštevu Disneylandu, ktoré väčšinou výrazne siahnu do rozpočtu. Na Tropical Islands sú však tiež biele pláže, krištáľovo čistá voda, osvieženie pod palmami a najmä – množstvo atrakcií. Kde?

Svet plný dobrodružstiev

Najväčší  relaxačný svet v Európe leží 60 km južne od Berlína v blízkosti biosférickej rezervácie Spreewald a cesta z Bratislavy cez Prahu trvá po diaľnici okolo 5 hodín. Obrovský komplex je otvorený non-stop, parkovanie je bezplatné. Rátajte s tým, že ratolesti z areálu snov, hier, nespútanej radosti a zábavy len tak nedostanete, a tak je dobré vybrať sa na pár dní, najlepšie na víkend. Bude to pre víkend plný dobrodružstiev, pretože ak sa rozhodnete v Tropical Island aj prenocovať, môžete si vybrať nocľah na pláži, romantiku v stane alebo pohodlie hotela. Nuda tu určite nehrozí – v originálnom ubytovaní inšpirovanom Južnou Amerikou, Afrikou či Tichomorím sa malí i veľkí cítia ako domorodci. Stačia plavky, plážové oblečenie a šľapky.

Photo: Tropical Islands

Radosť v krajine obrov

Tropical Islands sa nachádza v najväčšom voľne stojacom rezorte na svete, ponúka krytý dažďový prales, bazény v štýle lagúny, skutočné palmy, umelú pláž a široko-ďaleko najvyšší tobogan – teda aspoň v Nemecku. Vonkajší areál Amazonia má aj divoké pereje a unikátny bazén v štýle pomalej rieky. Ak sa chcete podeliť o radosť s blízkymi alebo potrebujete sem-tam čosi nevyhnutné zariadiť, na viacerých miestach môžete využívať bezplatné pripojenie na internet.

Dažďový prales plný života

Je obrovský – rozprestiera sa na ploche 10 000 m2, rastie v ňom viac ako 50 000 rastlín, ktoré zastupujú 600 druhov. Mangrovy schovávajú exotické zvieratá ako korytnačky, pávie očká, v korunách stromov vyspevujú pestrofarebné vtáky a škriekajú desiatky druhov papagájov, pobehujú  bažanty a predvádzajú sa pávy. V tropickom pralese platia ekologické pravidlá bez použitia chémie. Aby sa udržala prírodná rovnováha, žije tu aj hmyz – nie je však nebezpečný, výskyt je prirodzene regulovaný, pochutia si na ňom pávy, zlaté bažanty, prepelice alebo gekony. Tropický dažďový prales môžete objavovať dobrodružne na vlastnú päsť alebo so sprievodcom. Náučný chodník ponúka 12 tematických zastávok plných prekvapení.

Viac..  Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele "Green Dealu"
Photo: Tropical Islands

Detský klub Tropino

Deti s tu môžu dosýta vyblázniť, čaká na ne motokárová dráha, softbalová aréna, preliezačky a kĺzačky, obrovský legohrad, môžu si zahrať tenis, loptové hry alebo si zaplávať na člnoch. Od rána sa tu stále niečo deje – hrá, vyhráva a v niečom súťaží, chýbať nemôže ani dobrodružné hľadanie pirátskeho pokladu. Nečudo, ak pri takomto vzrušení a aktivitách deťom začne škvŕkať v žalúdku – v areáli pripravujú detské jedlá za prijateľnú cenu a možno si tu urobiť aj narodeninovú oslavu. Vstup do klubu Tropino je zdarma.

Tropická dedina

Je tiež plná tajomstiev a skrýva mnoho zážitkov, obdivovať v nej možno typické stavby z Thajska, Bornea, Bali i z ostrova Samoa. Všetky sú originály a každá je iná. Boli postavené v krajinách pôvodu a po častiach dopravené  do Tropical Islands. A nezabudnite na oblečenie. Ste predsa pri vode a na pláži, takže niečo ľahké alebo plavky. Ak niečo zabudnete, doplníte si to v nákupnej zóne vedľa prístreškov v koloniálnom štýle.

Photo: Tropical Islands

Let balónom

Ak vám k šťastiu chýba už len jedinečný pocit ľahkosti – je tu lietajúci balón, v ktorom sa možno nechať vytiahnuť do výšky 60 metrov nad dažďový prales a nechať sa unášať fantastickým výhľadom. Alebo si nastúpiť do klasického balóna a zaletieť si s celou rodinou nad korunami stromov. Pád nehrozí, so zemou budete spojení lanom. Takže – príjemnú zábavu, priatelia!

O Marta Turisová

Vyštudovala žurnalistiku na FF UK v Bratislave. Skutočnou školou života bola pre ňu pätnásťročná práca v bratislavskom Večerníku, kde začínala ako elévka a skončila ako šéfredaktorka. Pracovala ako šéfredaktorka mesačníka a dvojtýždenníka Rodina vo vydavateľstve Ringier. K čaru poznávania destinácií sa dostala v CK Satur a Ruefa. Počas svojej bohatej novinárskej praxe precestovala svet a objavovala mnohé destinácie – Ameriku, Južnú Afriku, Malajziu, Thajsko, krásy európskych metropol a pozoruhodnosti európskych krajín. Vášeň pre poznávanie spája s vášňou pre umenie, a za touto kombináciou neváha cestovať za hranice Bratislavy. Nezabudnuteľným zážitkom bol muzikál Fantóm opery v New Yorku na Broadwayi a nedávno ju nadchol aj Mefisto v pražskom rovnomennom divadle Broadway. PhDr. Marta Turisová.
Consent choices