Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: Kancelária IŠ.

Šéfom slovenskej delegácie pri európskych ľudovcoch bude opäť Ivan Štefanec

Slovenskú delegáciu pri frakcii Európskej ľudovej strany v Európskom parlamente bude opäť viesť Ivan Štefanec (KDH). Zhodli sa na tom poslanci zvolení v májových eurovoľbách za Slovensko, ktorí sa k tejto frakcii prihlásili. Členmi delegácie sú: Ivan Štefanec za Kresťanskodemokratické hnutie, Vladimír Bilčík a Michal Wiezik za SPOLU – občianska demokracia a Peter Pollák za OĽaNO. Ivan Štefanec zastával túto funkciu aj v minulom volebnom období.

„Ďakujem kolegom, že mi prejavili dôveru. Európska ľudová strana je najsilnejšou politickou silou v Európskom parlamente a je dôležité, aby v nej malo Slovensko silný hlas. Zloženie našej delegácie je zárukou toho, že budeme záujmy Slovenska presadzovať nielen dôsledne, ale aj s vysokou odbornosťou. Teším sa tiež na spoluprácu s delegáciami z ďalších krajín V4, vďaka ktorej sme už aj v minulosti dosiahli viaceré významné úspechy, napríklad v prípade zákazu dvojakej kvality výrobkov.“ uviedol Štefanec. 

“Noví europoslanci za SPOLU – občianska demokracia vstúpili tento týždeň do frakcie Európskej ľudovej strany, pričom ambíciou SPOLU je stať sa riadnym členom Európskej ľudovej strany najneskôr túto jeseň. Europoslanci SPOLU budú podporovať spoluprácu proeurópskych síl v Európskom parlamente a aktívne presadzovať politické priority predvolebného programu koalície Progresívneho Slovenska a SPOLU – občianska demokracia,“ dodal Vladimír Bilčík zo strany SPOLU.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O dac

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices