Lajcak
Miroslav Lajčák. PHOTO: © European Union- EP.

Lajčák: Príchod agentúry ELA je prejavom dôvery členských krajín EÚ

Slovenská republika získala sídlo Európskeho orgánu práce už v prvom kole hlasovania ministrov práce krajín EÚ na Rade pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti v Luxemburgu.

„Je to prejav dôvery členských krajín EÚ a ocenenie dlhodobého angažovania sa aj v sociálnych témach vďaka čomu je Slovensko vnímané ako krajina, ktorá je súčinná pri hľadaní európskych riešení a má schopnosť spájať,“ uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák, ktorý je momentálne na pracovnej návšteve v Kyjeve v súvislosti s výkonom funkcie úradujúceho predsedu Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.

Rozhodovaniu na úrovni ministrov práce predchádzal intenzívny lobing predstaviteľov vlády Slovenskej republiky, najmä ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera, ktorý osobne rokoval s takmer každým ministrom práce z krajín EÚ. „Vysoko oceňujem aj angažovanosť našich diplomatov, ktorí k tejto pozitívnej správe prispeli,“ zdôraznil šéf slovenskej diplomacie. Intenzívna práca a spolupráca viacerých našich rezortov priniesla svoje ovocie. Podaril sa dobrý výsledok, ktorý veríme, že pomôže posilniť pozitívne vnímanie Slovenska a EÚ. Hlavným poslaním Európskeho orgánu práce bude zlepšiť implementáciu práva EÚ v oblasti cezhraničnej pracovnej mobility a koordinácie sociálneho zabezpečenia.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices