vlak
Ilustračné PHOTO: © European Union.

EÚ pomáha s modernizáciou železničnej dopravy na severnom Slovensku

kohézneho fondu sa investuje takmer 285,5 mil. EUR na rýchlejšiu dopravu na severnom Slovensku v rámci transeurópskej dopravnej siete (TEN-T) na úseku medzi mestami Žilina a Púchov, blízko hranice s Českom.

Projekt financovaný z rozpočtu EÚ zmodernizuje úsek trate medzi mestami Púchov a Považská Teplá tak, aby mohli vlaky na tomto úseku jazdiť rýchlosťou do 160 km/h. EÚ takisto poskytne finančné prostriedky na výstavbu dvoch tunelov, troch veľkých mostov a renováciu dvoch železničných staníc v mestách Považská Teplá a Považská Bystrica.

Komisárka pre regionálnu politiku Corina Crețuová vyhlásila: EÚ financuje modernizáciu železničnej siete v regióne mesta Trenčín. Vďaka týmto investíciám budú cestujúci profitovať zo zvýšenej bezpečnosti a pohodlia na trati a z rýchlejšieho spojenia medzi slovenskými regiónmi a Českom. Keďže tento projekt podporuje ekologickú mobilitu v regióne, zlepší sa aj kvalita ovzdušia pre miestnych obyvateľov.“ Tento projekt by sa mal dokončiť do konca roku 2021. EÚ investuje z politiky súdržnosti na roky 2014 – 2020 skoro 3,5 miliardy EUR do dopravnej a energetickej siete na Slovensku.

Viac..  ECB by mala tento týždeň poslednýkrát podržať sadzby nezmenené

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices