Danko
Predseda NRSR Andrej Danko. PHOTO: © European Union- EP.

Lukašenko sa k nám nechystá, pozvanie od Danka ale naďalej platí

BRATISLAVA,MINSK / Kauza s pozvaním bieloruského prezidenta, označovaného ako posledného diktátora v Európe, predsedom parlamentu Andrejom Dankom, pokračuje.

Týmto pozvaním zaskočil nielen Zuzanu Čaputovú, s ktorou podľa diplomatického protokolu mal pozvanie konzultovať, ale aj samotnú bieloruskú diplomaciu. Podľa denníka N Lukašenko už odkázal, že na takéto nepripravené návštevy nechodí. Lajčákovo ministerstvo zahraničných vecí hovorí, že nebude komentovať internú komunikáciu medzi dvoma vládami. Samotný Andrej Danko tak ako vo štvrtok, tak aj v piatok potvrdil, že pozvanie pre Alexandra Lukašenka naďalej platí.

Predseda NR SR na svojej uplynulej návšteve Bieloruska pozval bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka na oslavy SNP. Podľa diplomatickej tradície však prezidenta môže pozvať prezident, premiéra premiér a predsedu parlamentu predseda parlamentu, pokiaľ sa ústavní činitelia nedohodnú inak.Okrem pozvánky do Minska Slovensko ústami predsedu vlády Petra Pellegrini pozvalo aj ruského premiéra Dmitrija Medvedeva a prezidenta Vladimíra Putina.

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices