benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová je novou členkou predsedníctva Európskeho parlamentu

Europoslanci si po uskutočnenej voľbe nového predsedu a podpredsedov dnes v tajnej voľbe volili aj piatich kvestorov. Tí sa stanú súčasťou nového predsedníctva Európskeho parlamentu. Jednou zo zvolených kvestoriek sa na nasledujúce dva a pol ročné obdobie stala aj slovenská poslankyňa Monika Beňová.

Prejavenú dôveru si skutočne veľmi vážim, získať druhý najvyšší počet hlasov je česť a zároveň výzva. Mám tiež veľkú radosť, že sa mi dostalo aj podpory z iných frakcií,“ uviedla europoslankyňa Monika Beňová. O jej portfóliu, s ním súvisiacej zodpovednosti a oblasti, ktorej sa bude v nadchádzajúcom období venovať by sa malo rokovať v nasledujúcom týždni.

Monika Beňová bola nominovaná sociálno-demokratickou frakciou. Kvestori majú vo svojej kompetencii predovšetkým administratívne a finančné záležitosti týkajúce sa poslancov Európskeho parlamentu. Môžu predkladať návrhy na prepracovanie, či doplnenie textov v pôsobnosti predsedníctva Európskeho parlamentu. Zároveň disponujú poradným hlasom pri hlasovaní predsedníctva.

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

O dac

Odporúčame pozrieť

Benova

M. Beňová: Európske pravidlá v boji proti násiliu páchanom na ženách sú krokom správnym smerom

Plénum Európskeho parlamentu sa dnes zaoberá vôbec prvým európskym legislatívnym predpisom o boji proti násiliu …

Consent choices