kuracie maso
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Úlomky plastov v kuracích rezňoch. Veterinárna správa zachytila už 260 kg

PRAHA / Úlomky plastov objavili Česi v mrazených obaľovaných kuracích kúskoch dovezených z Nemecka. Ich stiahnutie z trhu nariadila Štátna veterinárna správa.

Kuracie kúsky Iceland 60 Crispy Chicken Dippers v 1,08-kilogramovom balení obsahovali úlomky tvrdých plastov, uviedol pre portál aktulity.sk hovorca českej Štátnej veterinárnej správy (SVS) Petr Vorlíček s tým, že výrobky zároveň sťahujú z trhu. Obaľované kuracie kúsky vyrobili v Nemecku avšak pre britskú spoločnosť, ktorá ju distribuovala do viacerých krajín. Na český trh sa kuracie kúsky dostali prostredníctvom firmy Ice Iceland Czech – Iglu s.r.o..

„Spotrebitelia, ktorí si kúpili mrazené kuracie rezne bez ohľadu na dátum nákupu, ich môžu vrátiť v mieste predaja,“ tvrdí Vorlíček. Česká republika sa informáciu o nevyhovujúcej potravine dozvedela z Veľkej Británie prostredníctvom Systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF). Momentálne nie je známe, či sa tento výrobok mohol dostať aj na Slovensko, keďže Slovenská Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS SR) zatiaľ nezverejnila žiadne informácie týkajúce sa tohto prípadu.

Viac..  Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

„Po oznámení informácie SVS bezodkladne rozhodla o sťahovaní uvedeného výrobku z českého trhu, ktorá sa týka všetkých predaných produktov tohto označenia bez časového obmedzenia,“ informoval hovorca českých potravinových kontrolórov. V jednom zo skladov potravín, sa podľa Vorlíčka podarilo zachytiť a pozastaviť zásielku, ktorá obsahovala 240 kusov balení hydinových rezňov s celkovou váhou 260 kg.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

potraviny, spotrebitel, supermarket

Europarlament chce zlepšiť ochranu spotrebiteľov pred zavádzajúcimi tvrdeniami

Európsky parlament prijal svoje stanovisko k zavedeniu systému overovania a predbežného schvaľovania environmentálnych marketingových tvrdení …

Consent choices