Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová bude v rámci predsedníctva EP zodpovedať aj za vzťahy s Európskym súdnym dvorom a Európskou prokuratúrou

Europoslankyňa Monika Beňová by mala ako nová členka predsedníctva Európskeho parlamentu zodpovedať aj za vzťahy s Európskym súdnym dvorom a Európskou prokuratúrou v rámci kompetencií zverených kvestorom. Dohoda na rozdelení portfólií sa uskutočnila počas tohto týždňového plenárneho zasadnutia.

V priebehu nasledujúceho dva a pol roka bude mať okrem toho vo svojej pôsobnosti aj záležitosti týkajúce sa dopravných, podporných služieb a mobility europoslancov, zároveň niektoré bezpečnostné otázky v rámci priestorov Európskeho parlamentu a jeho styčných kancelárií, či agendu sťažností v súvislosti s prípadmi možného obťažovania zamestnancov Európskeho parlamentu.

  „Obťažovanie na pracovisku vôbec nie je ojedinelým javom, môže mať rôzne podoby a nevyhýba sa ani európskym inštitúciám. Jeho negatívne dopady sa týkajú predovšetkým poškodeného zamestnanca, no zároveň môžu mať nepriaznivý vplyv na veľkú časť pracovného kolektívu. Tomuto problému a jeho potláčaniu preto musí byť venovaná primeraná pozornosť,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Viac..  Umelá inteligencia: Europarlament prijal prelomový zákon

Okrem členstva v predsedníctve Európskeho parlamentu je Monika Beňová v novom legislatívnom období členkou Výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI) a náhradníčkou vo Výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO) a Výbore pre práva žien a rodovú rovnosť (FEMM).

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices