jurzyca
Eugen Jurzyca, europoslanec. PHOTO: archív EJ.

Hodnota za peniaze pri environmentálnych témach

Poslanec Európskeho parlamentu Eugen Jurzyca sa obrátil na Európsku komisiu s parlamentnou otázkou o porovnaní emisií CO2 súvisiacich s výrobou a používaním elektrických a spaľovacích motorov, pretože právne predpisy Európskej únie umožňujú zahrnúť elektrické vozidlá medzi vozidlá s nulovou hodnotou emisií CO2. To podľa europoslanca nie je metodicky správne, keďže do porovnania by mal byť zahrnutý celkový efekt elektromobilu na životné prostredie, vrátane vplyvu výroby elektrickej energie, použitej na poháňanie elektromobilu.

Podľa štúdie nemeckého Centra pre ekonomické štúdie IFO pritom nemajú elektromobily v nasledujúcich rokoch potenciál znížiť emisie CO2 krajiny.

Téma životného prostredia je nanajvýš dôležitá a je správne, že Európska únia sa zameriava na túto tému. No je dôležité dať pozor aj na to, aby bolo k nej pristupované v maximálnej možnej miere na základe objektívnych faktov a analýz. Aby sa nestávalo, že sa bude EÚ v týchto témach sústreďovať na riešenia, ktoré problém neriešia alebo dokonca zhoršia.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices