utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Pohraničná stráž zadržala utečencov na slovensko-ukrajinskej hranici. Medzi nimi aj iba ročné dieťa

UBĽA / Ročné dieťa na slovensko-ukrajinskej hranici. Muža s malým dieťaťom si všimol miestny obyvateľ a privolal políciu. Zadržali ich priamo na hraničnej čiare. Okrem nich nevyšiel obchod s migrantmi ani ukrajinskému a slovenskému prevádzačovi. Skupinu utečencov mali v autách, počas policajného zásahu im išlo o život.

Všetko sa dialo v blízkosti našej hranice s Ukrajinou. Pohraničná stráž zbadala dve podozrivé vozidlá. Jedno z nich viedol 44-ročný Ukrajinec. V aute sedelo aj 5 utečencov. Podľa ukrajinskej polície išlo o dvoch Vietnamcov a troch občanov Eritrey.

„Na druhom vozidle ich sprevádzal občan Slovenska. Keď ich chceli policajti zastaviť, Ukrajinec začal autom robiť manévre, ktoré ohrozovali život policajtov aj migrantov,“ informuje hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny Elena Tračuk.

Hraničiari museli varovne vystreliť do vzduchu

Obe vozidlá sa im napokon podarilo zastaviť. „Obaja prevádzači budú niesť trestnú zodpovednosť. V prípade prebieha vyšetrovanie,“približuje Elena Tračuk. Ďalším nelegálnych migrantov zadržali policajti pri Veľkom Bereznom.

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

Pohyb cudzincov nahlásil miestny obyvateľ, keďže si všimol, že je medzi nimi aj malé dieťa. Boli už priamo na hraniciach so Slovensko. Na túto riskantnú cestu sa vydal Číňan s dieťaťom, ktoré mali iba jeden rok. 

Spolu s nimi bol aj muž z Tadžikistanu. Všetci sú momentálne na oddelení, kde policajti objasňujú okolnosti trestného činu pokusu o nelegálne prekročenie štátnej hranice.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices