Caputova
Zdroj: FB Zuzany Čaputovej.

Prezidentka Čaputová si vo Francúzsku uctila pamiatku slovenského velikána Milana Rastislava Štefánika

PARÍŽ / Prezidentka Zuzana Čaputová sa vrátila z oficiálnej dvojdňovej návštevy Francúzska. Po rokovaní s tamojším prezidentom Emmanuelom Macronom mala naplánovaný len krátky dopoludňajší program. Návštevu pamätihodností Paríža však nestihla. Preto sa tam chce v budúcnosti vrátiť už ako turistka.

Štyridsať minútový rozhovor pre denník Le Monde, tak začal jej posledný deň v Paríži. Francúzsky denník sa zaujímal najmä o to, čo si včera povedali s Emanuelom Macronom.

„Zhodli sme sa na tom, že ak má byť Európska únia úspešný projekt, musíme sa sústrediť na jej dobudovanie a nie na jej rozklad alebo deštrukciu,“ približuje prezidentka Zuzana Čaputová.

​Následne sa presunula do mesta Meudon, kde si pri pamätníku Štefánika v areáli observatória uctila pamiatku tohto slovenského velikána, Štefánik tu pôsobil ako astronóm. Aj včera, vo vyhlásení v Elyzejskom paláci, spomínala jeho odkaz.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Teploty sa vyšplhali k štyridsiatke a aj napriek tomu prišla prezidentka v saku. Nielen francúzsky štýl ale práve avizovaná horúčava viedli vraj Zuzanu Čaputovú k včerajšiemu toľko diskutovanému účesu. „Dokonca som zmiatla aj členov mojej rodiny, lebo brat mi písal, či som ostrihaná,“ pousmiala sa slovenská prezidentka.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices