Vybor EP
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä rozpočet na rok 2020 a terorizmus

Po letnej prestávke budú poslanci tento týždeň diskutovať s Christine Lagarde, hlasovať o rozpočte 2020 a rokovať o prioritách fínskeho predsedníctva.

Členovia hospodárskeho a menového výboru budú v stredu vypočúvať Christina Lagarde, ktorá bola navrhnutá na post predsedníčky Európskej centrálnej banky (ECB). Šéfa ECB menuje Európska rada po konzultácii s Európskym parlamentom.

Od pondelka do stredy vystúpia v parlamentných výboroch fínski ministri, ktorí poslancom predstavia priority fínskeho predsedníctva do konca tohto roka. Predseda EP spoločne s predsedami politických skupín vycestuje v piatok do Helsínk, kde sa bude o týchto prioritách diskutovať ďalej.

Viaceré parlamentné výbory budú počas tohto týždňa rokovať a hlasovať o svojich stanoviskách k európskemu rozpočtu 2020. Plenárne hlasovanie o rozpočte na budúci rok je naplánované na október v Štrasburgu.

Viac..  Metsolová na poslednom zasadnutí europarlamentu vyzdvihla viacero úspechov

Vo výbore pre občianske slobody sa bude v stredu diskutovať o terorizme. Predstavitelia viacerých európskych agentúr vrátane Europolu prídu poslancom predstaviť svoje správy a aktivity.

O dac

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť

Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť najmä v dôsledku …

Consent choices