komisia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska komisia odobrila návrh Bratislavského kraja, ako zvýšiť kapacitu základných škôl

BRATISLAVA – Európska komisia po roku rokovaní odobrila návrh Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý sa týkal akútnej potreby navýšenia kapacít základných škôl v obciach Bratislavského kraja.

Na vybudovanie nových základných škôl v Bratislavskom kraji majú vyčleniť jednu tretinu z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), a to z oblastí, odkiaľ ich nečerpali. Uviedla to hovorkyňa BSK Lucia Forman v tlačovej správe.

„Navýšenie kapacít základných škôl v priľahlých obciach Bratislavy je nevyhnuté. Počet tried, ktoré potrebujeme vytvoriť, už nie je možné riešiť len prostredníctvom dostavby či prístavby existujúcej infraštruktúry základných škôl. Potrebujeme vybudovať úplne nové areály,“ ozrejmil predseda BSK Juraj Droba. Podľa neho potrebuje kraj vyššie kapacity základných škôl pre zvýšenie počtu obyvateľov satelitných obcí. „Do konca roka 2030 odhadujeme nárast počtu obyvateľov až o 161 percent,“ uviedla Forman s tým, že viac detí v základných školách pribudne aj prechodom detí z materských škôl.

Viac..  ECB: Zavedenie osobitného odvodu pre banky mala sprevádzať dôkladná analýza

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices