Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. Foto: Archív MH.

Europoslanec Hojsík sa stal viceprezidentom europarlamentej skupiny na ochranu zvierat

Minulý týždeň bol europoslanec Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska a frakcie Renew Europe zvolený ako prvý Slovák za jedného z viceprezidentov Nadstraníckej skupiny na ochranu zvierat (orig: Intergroup on the Welfare & Conservation of Animals). 

Skupina spája europoslancov z rôznych politických frakcií, ktorí chcú aktívne predsadzovať lepšiu ochranu zvierat v Európe. Medzi priority skupiny patrí, okrem iného, dohliadanie na kroky Európskej komisie a iných orgánov EÚ za účelom ochrany zvierat, alebo napríklad otváranie závažných tém na pôde Európskeho parlamentu.

„Je nesmierne dôležité, že na pôde Európskeho parlamentu operuje skupina na ochranu zvierat. Fakt, že jej členovia pochádzajú z rôznych politických frakcií, pomáha skupine prekonať politické rozdiely a umožňuje intenzívne sa sústrediť na aktívnu ochranu zvierat v Európskej únii. Je dobrou správou, že mojim zvolením, má aj Slovensko v tejto skupine silný hlas,“ konštatoval progresívny europoslanec Martin Hojsík.

Skupina sa venuje mnohých témam, príkladom je téma transportov zvierat, ochrany prasníc, či boj proti klietkovému chovu. V ostatnej dobe skupina podporila najväčšiu petíciu na ochranu zvierat v histórii EÚ s názvom Ukončme dobu klietkovú (orig: End the Cage Age), pod ktorú sa podpísalo vyše 1,6 milióna Európanov.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

„Už teraz mi na stole leží množstvo prípadov, ktoré vyžadujú našu aktivitu. Jednou z prvých vecí, ktorej sa budem venovať je správa k nelegálnemu obchodovaniu so šteňatami. Je neprípustné, aby sa ilegálny chovatelia priživovali a zarábali na aktivitách, ktoré ohrozujú zdriave a životy zvierat a ľudí. Od Európskej Komisie a Európskej Rady budem požadovať, aby urgentne konali,“ uviedol Hojsík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices