utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Kuriózny útek migrantov. Z Grécka sa chceli dostať ako ukrajinskí volejbalisti

ATÉNY / Prezliekli sa za ukrajinských volejbalistov a chceli sa dostať z Grécka do inej krajiny EÚ. Polícia skupinu sýrskych migrantov zatkla v nedeľu večer na letisku v Aténach. Odhalili ich na základe pasov, ktoré boli nahlásené ako ukradnuté.

Kam presne mali sýrski migranti namierené známe nie je. Za volejbalový tím sa prezliekli práve preto, že tento týždeň v Európe vrcholia majstrovstvá Európy vo volejbale mužov, ktoré usporiadavajú štyri krajiny. Ukrajina hraje štvrťfinále už v utorok v Belgicku.

Mužov v rovnakých dresoch s rovnakými športovými taškami a dvoma volejbalovými loptami zadržala polícia na aténskom letisku. Pri kontrole sa ukázalo, že ich pasy sú ukradnuté a boli nahlásené ako kradnuté. Polícia zistila, že ide o utekajúcich migrantov až potom, čo ich vypočula.

V Grécku aktuálne žije 70-tisíc utečencov, ktorí čakajú na vybavenie žiadostí o azyl. Niektorí sa ilegálne snažia dostať z krajiny do iných európskych štátov. Podľa gréckej polície sú cez letnú sezónu na letiskách desiatky migrantov, ktorí sa snažia prejsť na falošné alebo ukradnuté doklady.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa Grécko tento rok stalo opäť hlavnou vstupnou bránou migrantov cez Stredomorie do Európy, ako ňou bolo aj v roku 2015. Toto prvenstvo v roku 2016 prevzalo Taliansko a po nej Španielsko.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices