Sefcovic
Maroš Šefčovič. PHOTO: © European Union-EP.

Televízia JOJ má k dispozícii list, ktorý odporúča Šefčoviča ako komisára

BRATISLAVA / Televízia JOJ disponuje odporúčacím listom, ktorý sme získali z prostredia Európskeho parlamentu, ktorý odporúča Maroša Šefčoviča na komisára Európskej komisie.

Tento list chce Európsky parlament oficiálne komunikovať až po 17. októbri, kedy sa skončia všetky vypočúvania.

„Výsledkom tohto vypočutia, je že designovaný komisár urobil dobrý dojem o svojej spôsobilosti byť členom Európskej komisie a vykonávať úlohy, ktoré mu boli pridelené,“ píše sa v liste.

O tom, či Maroš Šefčovič bude vo vedení Európskej komisie, sa rozhodovalo v pondelok. Kedy Šefčoviča vypočúvali v Európskom parlamente. Absolvoval trojhodinovú paľbu otázok od europoslancov. Otázky sa týkali nielen jeho pracovného života.

Pre Maroša Šefčoviča nešlo o žiadnu novinku. Vypočúvaniu, teda grilovaniu, čelí už po tretí raz. “V Európskej únii chcem menej byrokracie, aby sme viac počúvali občanov a aby Európska únia bola silný geopolitický hráč,” prehlásil Šefčovič.

Europoslanci mu vyčítali výroky z prezidentskej kampane

Už teraz od mnohých dostal prívlastok “bojovník proti byrokracii”. Poslanci mu však pripomenuli aj niektoré výroky z nedávnej prezidentskej kampane a pýtali sa ho na napríklad na Instanbulský dohovor.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

“Toto nie je len technické vypočúvanie, myslím si, že Maroš Šefčovič je technicky, kompetentne dobre pripravený na post člena Európskej komisie, ale je to aj politické vypočúvanie,” poznamenal Vladimír Bilčík, europoslanec z frakcie EPP.

“Je to právo pána poslanca, položiť mi túto otázku, ja verím, že som ju zodpovedal a teraz bude na poslancoch, ako zhodnotili moje vystúpenie,” skonštatoval Šefčovič.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices