Macron
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. PHOTO: © European Union-EP.

Macron: EÚ bude rozhodovať o dohode o brexite

LONDÝN / Európska únia rozhodne o tom, či bude dohoda o brexite možná, do konca týždňa. Vyhlásil to francúzsky prezident Emmanuel Macron. Britský premiér Boris Johnson sa drží aj naďalej svojho názoru, že brexit bude s dohodou či bez. Veľká Británia by mala Európsku úniu opustiť už 31. októbra.

Európska únia rozhodne o tom, či bude dohoda o brexite možná, do konca týždňa. Francúzsky prezident Emmanuel Macron to povedal britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi. Macron uviedol, že rokovania by mali teraz napredovať rýchlo, aby zistili, či by dohoda „rešpektovala“ princípy Európskej únie. „Únia by si nemala zavádzajúco myslieť, že bude nejaké odloženie termínu brexitu po 31. októbri,“ povedal Johnson. Nedávno schválený britský zákon však od Johsona presne toto vyžaduje, pokiaľ sa dohodu nepodarí schváliť do 19. októbra.

Viac..  Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

V pondelok budú rokovania o brexite pokračovať. S Európskej komisiou bude rokovať Johnsonov vyslanec David Frost a do EÚ zavíta aj britský minister pre brexit Stephen Barclay.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices