bilcik
Daniel Milo a Vladimír Bilčík. Foto: Archív VB.

V europarlamente zaznel tento týždeň aj silný odborný hlas zo Slovenska

V europarlamente majú poslanci možnosť navrhnúť témy tzv. oficiálnych vypočutí. Sú to zasadnutia, na ktoré sa pozývajú odborníci, aby boli politické diskusie a rozhodnutia čo možno najlepšie informované. Jedným z iniciátorov tohtotýždňového vypočutia o Slobode médií a potieraní nenávistného prejavu bol aj slovenský europoslanec Vladimír Bilčík. Na jeho pozvanie do Európskeho parlamentu prišiel odborník na extrémizmus a nenávistné prejavy Daniel Milo.

Milo vo svojom príspevku vysvetlil ako dezinformácie pomáhajú rozkladať demokratickú spoločnosť a sú dôležitou súčasťou hybridných hrozieb, s ktorými musíme bojovať. Aj toto sú problémy, ktorým na Slovensku akútne čelíme. Europoslanec Vladimír Bilčík po vypočutí konštatoval, že Európsky parlament je priestorom, ktorý môže prinášať riešenia, ktoré pomôžu aj nám doma na Slovensku. „S našimi európskymi partnermi sme v tomto zápase silnejší“ uzavrel Bilčík.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

O dac

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices