Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: Plenárna schôdza Európskeho parlamentu bude v znamení výročia Nežnej revolúcie

Európsky parlament si v pondelok, na začiatku svojho plenárneho zasadnutia, pripomenie tridsiate výročie Nežnej revolúcie v bývalom Československu. Zasadila sa o to spoločná slovensko – česká delegácia pri Európskej ľudovej strane, ktorú zo slovenskej strany vedie Ivan Štefanec (KDH) a z českej Luděk Niedermayer (TOP 09).

„Spolupráca Slovákov a Čechov bola v Európskom parlamente vždy na vysokej úrovni. Po posledných eurovoľbách bola ešte posilnená vytvorením spoločnej slovensko – českej delegácie pri Európskej ľudovej strane, ktorá je najvýznamnejšou politickou silou v Európe. V rámci toho sme už rozbehli viacero iniciatív a tou najnovšou je pripomienky Novembra 1989 v pléne Európskeho parlamentu. Táto udalosť významne zasiahla nielen do dejín našich národov, ale aj do vývoja celej Európy. Aj týmto spôsobom si chceme pripomenúť ľudí na celom svete, ktorí za ideály slobody a demokracie položili svoje životy, či riskujú väzenie a perzekúcie,“ uvádza Ivan Štefanec.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O dac

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices