Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

Martin Hojsík: Európsky Green Deal nám otvára šancu na zelenú a férovú transformáciu ekonomiky

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen dnes v Európskom parlamente predstavila Európsky ekologický dohovor. Na základe tohto plánu chce z Európy spraviť prvý klimaticky neutrálny svetadiel na svete. Európsky ekologický dohovor označila za novú stratégiu pre rast, ktorá nielen zredukuje emisie, ale zároveň vytvorí pracovné miesta a zlepší kvalitu života Európanov.

„Slovensko bolo doteraz montážnou dielňou a dôsledky, či už ekonomické, sociálne alebo ekologické, sme museli znášať všetci. Európsky Green Deal nám otvára šancu na zelenú a férovú transformáciu ekonomiky. Zelené investície v hodnote tisíc miliárd eur môžu znamenať v konečnom dôsledku slušnú a dobre zaplatenú prácu pre ľudí na Slovensku,“ povedal po predstavení plánu europoslanec Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska.

„To, či Green Deal bude na prospech nám, občanom Slovenska, však nezávisí od Európskej komisie, ale od toho, ako sa k tomu postavia tí, ktorí nám na Slovensku vládnu. Doterajšie vlády zelené riešenia robili „na hulváta“, všetko robili z donútenia a na prospech pár vyvolených, nie nás všetkých. Na úkor nielen našich peňaženiek, ale celej našej prírody,“ doplnil Hojsík.

Viac..  Miriam Lexmann podrobne o prijatom prelomovom zákone o umelej inteligencii

„Európsky Green Deal bude priať odvážnym a aktívnym. Krajina, ktorá nebude konať, nebude podporovať zelené inovácie, krajina ktorá bude naďalej bezhlavo betónovať svoje námestia, nemá šancu uspieť. Slovensko musí uspieť,“ uzavrel progresívec Hojsík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Potrebujeme, aby aj priemysel na Slovensku využíval moderné technológie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices