plast
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Reťazec Kaufland od 1. januára prestal predávať jednorazové igelitové tašky

BRATISLAVA – Ochodný reťazec Kaufland od 1. januára 2020 nepredáva jednorazové igelitové tašky. Informovala o tom hovorkyňa Kauflandu Lucia Langová vo štvrtok v tlačovej správe. Z predajní Kauflandu si zákazníci môžu zobrať svoj nákup buď vo viacnásobne použiteľných taškách z biobavlny či z recyklovaného plastu.

V roku 2017 Kaufland stiahol z predaja ľahšie, no najviac predávané igelitové tašky a na predajniach ostali igelitové tašky šetrnejšie k prírode, ktoré boli z 80 percent vyrábané z recyklovaného plastu. „Ročne však počet predaných kusov dosahoval deväť miliónov, čo spoločnosť viedlo k ešte razantnejšiemu kroku, ktorou bola úplná eliminácia akýchkoľvek jednorazových igelitových tašiek z predaja,“ vysvetlila Langová s tým, že Kaufland je prvým obchodným reťazcom, ktorý pristúpil k takémuto kroku.

Podľa slov Langovej počas minulého roka Kaufland usporil celkovo 77,5 tony nového plastu. Z toho asi 50 ton plastu ušetrili vďaka tomu, že z predaja vyradili jednorazové plastové poháre, riady a slamky a nahradili ich „ekologickejšími alternatívami“. Novinkou sú aj sieťky z bavlny na zeleninu a ovocie, ktorými môžu zákazníci nahradiť bežne používané mikroténové sáčky.

Viac..  OZ KOVO vyzýva na naliehavú ochranu oceliarstva a zamestnanosti v EÚ

Spoločnosť Kaufland v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 270 samoobslužných obchodných domov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Prvý obchodný dom otvoril Kaufland v roku 2000 v Poprade a doteraz otvoril na území Slovenska spolu 68 prevádzok.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices