VW
Ilustračné PHOTO: © European Union.-EP

Nemecká spotrebiteľská federácia chce dohodu s Volkswagenom o odškodnení zákazníkov

BERLÍN – Volkswagen a Federácia nemeckých spotrebiteľských organizácií (VZBV) oznámili, že budú rokovať o možnom urovnaní súdneho sporu, v rámci ktorého státisíce ľudí chcú dosiahnuť právo na odškodnenie za nákup áut, ktorých sa týka emisný škandál automobilky.

Súd v nemeckom Braunschweigu sa začal prípadom zaoberať ešte v septembri. Žalobu podala VZBV v mene viac ako 400 tisíc majiteľov dieselových áut. Využila pritom novú nemeckú legislatívu prijatú v roku 2018, ktorá umožňuje hromadné žaloby.

Automobilka Volkswagen a Federácia nemeckých spotrebiteľských organizácií vo štvrtok zverejnili vyhlásenie, podľa ktorého sa dohodli na otvorení rokovaní o možnom urovnaní. Uviedli pritom, že ich spoločným cieľom je „pragmatické riešenie“ v záujme zákazníkov. „Rokovania sú úplne v úvodnej etape, konštatuje vyhlásenie.

Viac..  Autá kvôli prísnejším emisným limitom nakoniec nebudú drahšie

Prípad, ktorým sa zaoberá súd v Braunschweigu, sa týka značiek Volkswagen, Audi, Seat a Škoda s dieselovými motormi EA 189, ktoré boli kúpené po prvom novembri 2008 a neskôr boli zvolávané na úpravy.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices