EYE, mladi ludia
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Európske podujatie pre mládež v Štrasburgu: Zúčastnite sa aj vy!

Zúčastnite sa aj vy Európskeho podujatia pre mládež, ktoré sa bude konať na konci mája. Spoločne s poslancami a ďalšími mladými ľuďmi budete mať možnosť diskutovať o budúcnosti Európy.

Máte 16 až 30 rokov, zaujíma vás politika a to, akým smerom sa bude Európa uberať v budúcnosti? Prihláste na sa Európske podujatie pre mládež (EYE), kde sa môžete stretnúť s podobne zmýšľajúcimi mladými ľuďmi, odborníkmi či politikmi.

Podujatie EYE sa koná každé dva roky v Európskom parlamente v Štrasburgu. Pre mladých ľudí predstavuje jedinečnú príležitosť predstaviť európskym politikom svoje nápady. Tento rok tu očakávame okolo 9000 mladých ľudí z celej Európy, ktorí budú spoločne s poslancami a inými politickými predstaviteľmi diskutovať o tom, akým smerom by mala Európa nasledovať v budúcnosti.

Tento rok sa bude konať už po štvrtý raz a to v dňoch 29. a 30. mája. Hlavnou témou tohtoročného podujatia je „Budúcnosť je teraz“. Počas dvojdňového programu prídu na rad témy ako klíma, migrácia, brexit, vzdelávanie, technológie či zdravie. Novinkou budú rôzne športové aktivity a špeciálne podujatie pre mladých novinárov.

Nápady, ktoré počas podujatie zaznejú, budú zhrnuté do záverečnej správy, ktorú potom odovzdáme poslancom. Tie najlepšie nápady budú môcť ich autori osobne predstaviť poslancov vo výboroch na jeseň tohto roku.

Registrácia

Na podujatie sa môžete prihlásiť, ak máte od 16 do 30 rokov.

Zaregistrovať sa môžete ako skupina minimálne desiatich osôb od 10. januára do 29. februára 2020 vyplnením online formulára.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Vstup na podujatie je pre všetkých zaregistrovaných účastníkov zdarma, no cestovné, ubytovanie a stravu si musíte hradiť sami. Ponúkame vám však možnosť túto cestu vyhrať.

Zapojte sa do našej súťaže na Instagrame

Je to veľmi jednoduché. Na svojom Instagrame zverejnite fotografiu so sloganom „The future is now“, označte na nej @europeanparliament a @ep_eye a pridajte hashtag #EYE2020. V popise napíšte, na čom vám najviac záleží a na čo by sa mala podľa vás EÚ sústreďovať.

Ak hľadáte inšpiráciu, pozrite si tieto fotografie.

Štyroch víťazov vyberie naša odborná porota a piatym sa stane ten, ktorého fotografia získa najviac likes, keď ich budeme regramovať z nášho instagramu. Všetkých piatich víťazov pozveme na plne hradenú cestu do Štrasburgu.

Súťaž potrvá od 10. januára do 2. marca 2020. Podrobnejšie pravidlá nájdete na našom Instagrame alebo na Instagrame podujatia EYE.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices