Michel, Sassoli, Leyen
Charles Michel, David Sassoli a Ursula Von der Leyen. PHOTO: © European Union-EP.

Najvyšší predstavitelia EÚ sa vyjadrili k budúcnosti Európy

Predseda EP D. Sassoli: Bez pravidiel silnejší vyhrajú a slabší budú vylúčení

„Položte si otázku: prečo nás teraz chce každý rozdeliť? Dokážeme ochrániť tých slabších. Ak žiadne pravidlá neexistujú, víťazia len silnejší. Tí, ktorí nás chcú rozdeliť, sa možno len boja sveta s pravidlami. Myslím, že v tomto momente dôležitosť EÚ spočíva v odpovedi, ktorú dokážeme dať na túto otázku. Nielen pre nás, ale pre celý svet, ktorý musí dodržiavať pravidlá. Bez pravidiel budú mať prevahu silnejší a slabší budú vylúčení. Toto EÚ nechce,“ povedal predseda Európskeho parlamentu David Sassoli novinárom.

V budove bruselského Parlamentária predseda Európskeho parlamentu David Sassoli, predseda Európskej rady Charles Michel a predsedníčka Európskej komisie Ursula Von der Leyen vydali svoje vyhlásenia po včerajších spoločných rokovaniach o budúcich výzvach pre EÚ.

Viac..  Týždeň v EP: Ženy v športe, obchod s Ukrajinou a Moldavskom a príprava na plenárne zasadnutie  

Odchod Spojeného kráľovstva otvoril novú kapitolu v histórii Európskej únie a vyhlásenie načrtáva špecifické interné a externé výzvy, ktoré treba riešiť v nasledujúcich rokoch, aj možnosti ako zapojiť občanov, občiansku spoločnosť a národné parlamenty do týchto diskusií a procesu rozhodovania, ktorý ovplyvní európsku budúcnosť.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices