marco
Europoslanci, ktorí sa zúčastnili diskusie Európskych Novín pod vedením Marca Németha. Zľava Martin Hojsík, Michal Wiezik, Marco Németh, Michal Šimečka.

Európske noviny dávajú príležitosť mladým ľuďom: 14-ročný Marco viedol diskusiu s europoslancami

Záleží nám na tom, aby sa aj mladí ľudia zaujímali o európsku politiku a uvedomovali si, že aj oni raz budú môcť niečo zmeniť. Preto sme dali príležitosť Marcovi Némethovi, ktorý prišiel s nápadom zorganizovať debatu so slovenskými europoslancami. Pod záštitou Európskych novín sa konala v centre Bratislavy.

Marcovo pozvanie prijali europoslanci Monika Beňová, Martin Hojsík, Michal Šimečka, Michal Wiezik. Diskusie sa napokon zúčastnila iba mužská časť, Monika Beňová sa pre chorobu ospravedlnila. Keďže však plánujeme diskusie s europoslancami aj v budúcnosti, možno sa ešte niektorej zúčastní. Na tej premiérovej sa debatovalo o budúcnosti Európskej únie po brexite, európskom ekologickom dohovore a spravodlivosti.

O svojich smelých plánoch bol ešte pred diskusiou mladý aktivista porozprávať v Ranných novinách TV JOJ. Spravodasjský štáb televízie zavítal aj priamo na debatu. Marco sa vyjadril, že bol všeobecne milo prekvapený účasťou.

Aktivitu iba 14 ročného Marca Németha si všimla aj TV JOJ. O premiérovej diskusii s europoslancami, ktorú Marco organizoval pod záštitou Európskych novín, informovali v hlavnom spravodajstve.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

LIVE vysielanie z diskusie, ktoré mali na starosti Marcovi rovesníci

FOTO z diskusie

O red

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices