lietadlo
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Čínske lietadlo dostalo povolenie. Pristane na bratislavskom letisku

BRATISLAVA / Čínske lietadlo, ktoré má prepraviť humanitárnu pomoc dostalo povolenie na pristátie v Bratislave. Informáciu potvrdilo Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Čínske lietadlo s humanitárnou pomocou malo pôvodne pristáť vo Viedni, ktorá jej toto povolenie nedala. Slovenská vláda po stredajších rokovaniach rozhodla, že dovolíme pristáť lietadlu smerujúcemu do Číny, za podmienky, že posádka nevystúpi z lietadla, musí v ňom prespať a večer po naložení humanitárnej pomoci by mali odletieť. Lietadlo bude strážené, aby sa z neho nikto nedostal von.

„MDV SR, po posúdení všetkých podkladov, udelilo povolenie na vykonanie charterového letu pre lietadlo smerujúce z Číny, ktoré v Bratislave vyzdvihne humanitárnu pomoc.

Povolenie bolo vydané v súlade s platnými právnymi predpismi v oblasti civilného letectva, pričom postup bol koordinovaný s rezortom zdravotníctva.

Pristátie na Letisku M. R. Štefánika Bratislava je naplánované na zajtra, t. j. piatok o 8.hod. a po povinnej prestávke posádky a naložení nákladu je odlet späť do Číny plánovaný v rovnaký deň vo večerných hodinách,“ oficiálne informovalo vo štvrtok ministerstvo dopravy a výstavby.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Slovensko posiela do Číny milión masiek a rúšok, 200 000 oblekov – ochranných kombinézu a milión gumených rukavíc. Rovnako aj 2 000 digitálnych teplomerov, 20 000 okuliarov a 1000 návlekov na topánky. Informáciu pre potvrdilo ministerstvo zdravotníctva.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices